Geldzorg

logo

Snelmenu

Zoeken

Geldzorg

Bij de financiën van een huishouden komt een hoop kijken. Soms zijn er omstandigheden waardoor uw financiële situatie opeens verandert. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen, scheiden, een huis koopt, uw baan verliest of met pensioen gaat. Het kan dan lastig zijn om het overzicht over uw financiën te bewaren. Voor hulp rondom uw financiën kunt u terecht bij Startpunt Geldzaken.

Hoe werkt Startpunt Geldzaken?

Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden. Het Startpunt Geldzaken stelt, op basis van een beperkt aantal eenvoudig te beantwoorden vragen, vast hoe uw financiële situatie er voor staat. Vervolgens wordt u naar een geldplan geleid. Aan de hand daarvan kunt u uw situatie versterken:

  • Zit u in de financiële problemen? Dan wordt u de weg gewezen om de situatie zo te verbeteren dat u (wellicht met moeite) rond kunt komen.
  • Als u moeite heeft met rondkomen, dan krijgt u tips om inkomsten en uitgaven in balans te brengen en zo mogelijk elke maand wat geld over te houden.
  • Houdt u regelmatig geld over, dan krijgt u mogelijkheden aangereikt om uw financiële situatie verder te versterken voor de korte en lange termijn.

Over Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken is een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis, VEB en FPSB Nederland. De gemeenten in Noordoost Fryslân stellen dit geldplan aan hun inwoners ter beschikking.